E-tunnus vai oma yritys - poikkeus vahvistaa säännön

  • Jos toimit myyntiedustajana ja myyt toimeksiantajasi lukuun tuotteita tai palveluita, voit laskuttaa myyntipalkkiosi kauttamme.
  • Kaluston, työkalujen tai työvälineiden vähentäminen ei ole mahdollista. Samoin esim. puheliminen ja tietotekniikan käyttäminen vähennyksinä ei ole mahdollista, koska niitä on mahdollista hyödyntää myös muualla kuin laskutettavaan työhön kohdistuen. Hankinnasta riippuen niiden vähentäminen omassa veroilmoituksessa tulonhankkimiskuluna on silti usein mahdollista.
  • Mikäli yrityksen liikevaihto on vuodessa alle 8500 €, voi toimia ilman arvonlisäverovelvollisuutta. E-tunnuksen kautta laskutettaessa tätä mahdollisuutta ei ole. Mikäli laskutettavat asiakkaat ovat yksityishenkilöitä tai ilman verovelvollisuutta toimivia yhteisöjä, arvonlisäverottomuudesta on hyötyä. Mikäli asiakkaasi ovat arvonlisäverovelvollisia, ei arvonlisäverottomuus tuo hyötyä, koska laskuun sisältyvä ALV on vähennyskelpoinen ns. läpikulkuerä, joka ei nosta työsi hintaa.
  • Yksityisen terveydenhuollon palvelujen tuottamiseen tarvittavan luvan puuttuminen estää meitä laskuttamasta laillistettujen terveydenhuollon ammattihenkilöiden arvonlisäverottomia palveluita. Kyseiset ammattihenkilöt voivat useimmiten hyödyntää palveluamme arvonlisäverollisena.
  • Mikäli valmistat elintarvikkeita omissa tiloissasi, laskuttaminen kauttamme ei ole mahdollista alaan kohdistuvien määräysten vuoksi.
Liity joukkoon E-tunnus laskuttaa puolestasi
 Previous

”Toimimme nopeasti muuttavalla toimialalla, jossa työvoiman kausivaihtelut on haastavia. Palvelun kautta saamme kätevästi pätevää henkilöstöä.”

”Pitkän työuran jälkeen yrittäjäksi ryhtyminen kaikkine kiemuroineen ei tuntunut hyvältä. E-tunnus ratkaisi asian uskomattoman yksinkertaisella tavalla.”

”Teen sivutoimista työtä muutamana iltana viikossa, joka ei olisi mahdollista ilman virallista laskua, jonka E-tunnus hoitaa puolestani.”

 Next